Overslaan naar inhoud

Alles weten van autisme

alles-van-autisme-wetenMisschien heb je net gehoord dat je autisme hebt. Of iemand uit jouw omgeving is daar pas achter gekomen. Grote kans dat jij op zoek bent naar informatie over autisme. Want, wat is dat nu eigenlijk, autisme? Wat houdt dat in?

Online bronnen

Er is best veel informatie te vinden over autisme, als je online zoekt. En dat is misschien lastig filteren. Want je herkent vaak sommige aspecten. Terwijl je ook dingen leest die je misschien nog niet goed kan plaatsen. De mensen van Autisme Digitaal kunnen je verder helpen. Zij bieden een uitgebreid, maar begrijpelijk, overzicht. 

Boeken lezen

Wanneer je er van houdt en verdieping zoekt, zijn er ook ontzettend veel boeken over autisme te vinden. Allemaal met een andere insteek. Je kan jezelf en de ander herkennen in de verhalen en uitleg. Maar biedt dat echt de mogelijkheid om te onderzoeken wat autisme betekent voor jou?

Verschil tussen begrijpen en ervaren

Je hebt ze vast wel eens gezien: de filmpjes waarin gevraagd wordt of je jezelf erin herkent. De zogenaamde "POV: my autistic brain" TikToks bijvoorbeeld. Ze zijn zo succesvol omdat ze een ervaring met anderen delen. Niet omdat ze uitleggen wat autisme is. 

Als je net een diagnose hebt, of soms veel later, wil je weten wat autisme voor jou betekent. Het helpt om veel te onderzoeken. Maar het is jouw persoonlijke ervaring die er voor zorgt welke betekenis je er aan geeft.

Gesprekstool

We kwamen erachter dat je je eigen beleving heel makkelijk kan verkennen door in gesprek te gaan. Onze online gesprekstool helpt jou om het gesprek aan te gaan.