Overslaan naar inhoud

Dit is wat wij doen

Dit is wat we doen

Toen we begonnen met andersbedraad.nl wisten we dat er iets bijzonders aan de hand was. En dat wilden we delen! Op drie voorwaarden:

1. Wat we doen sluit aan in de praktijk

Waar we niet van houden, zijn gedachtespinsels van zolderkamers. We houden van aanpakken, en daar past een praktijkgerichte benadering bij. Wat we doen, moet dus makkelijk toe te passen zijn. En aansluiten bij de wat mensen toch al doen. Hierdoor is het effect van wat we doen veel groter. 

2. Wat we doen is gebaseerd op nieuwsgierigheid

We zijn niet overtuigd van ons eigen gelijk. In plaats daarvan zijn we nieuwsgierig naar anderen. Welke meningen zijn er? En wat doen anderen wat goed werkt? Nieuwsgierig omdat we graag aansluiten bij de praktijk van alle dag. Maar ook omdat we er vooral van overtuigd zijn dat je samen meer bereikt dan alleen.

3. Wat we doen is graag samenwerken

We houden onze ideeën niet graag voor onszelf. We geloven dat je samen pas echt tot iets nieuws kan komen. Samenwerken zorgt voor meer creativiteit. En dat is waar we energie van krijgen. Energie die we graag met anderen delen!

Maar wat doet andersbedraad.nl dan precies?

  • Het online werkboek autisme biedt de ruimte om, naar eigen inzicht, samen in gesprek te gaan
  • Feedback wordt meestal binnen een week opgepakt en iets mee gedaan
  • We luisteren niet alleen naar input van professionals. Juist de input van mensen met autisme is erg belangrijk voor ons
  • De input uit het werkboek levert een database aan voorbeelden op. Die helpt anderen om ervaringen onder woorden te brengen
  • We vertellen graag wat we doen, en nodigen uit om mee te doen. Bijvoorbeeld bij bijeenkomsten van het Samenwerkingsverband Autisme Gelderland.
  • We ondersteunen de ontwikkeling van studenten door ons aanbod in het lesprogramma.
  • We raken geïnspireerd door verhalen van gebruikers en meedenkers. Dat levert nieuwe inhoud van het werkboek op.
  • Ook maken we regelmatig aanpassingen aan de functionaliteit van het online werkboek, om het gebruik nog simpeler te maken