Op iedere pagina van het online werkboek geeft een deelnemer input van diens eigen ervaringen. Die verzamelen we anoniem via de achterkant, zodat er een database aan herkenning kan ontstaan. Hoe gaaf is dat? Dat je merkt dat je niet alleen bent. Dat jouw ervaringen er wel toe doen?
Op iedere pagina in het werkboek bespreek samen je een onderwerp. Het werkboek nodigt je uit om de voorbeelden aan te vullen. Door jouw eigen voorbeelden, krijg je als deelnemer zicht om de impact van autisme bij jezelf.
Maar, wij weten ook niet zeker wat treffende voorbeelden zijn. Met de aanvullingen die je als deelnemer geeft, help je jezelf én anderen. Je helpt de database met voorbeelden te vullen. Zo help je anderen om hun ervaringen onder woorden te brengen. Of te vertellen wat ze eigenlijk niet hardop durven te zeggen.
De database is zich al aan het vullen. En dit zijn bijvoorbeeld dingen die gezegd worden:
Dat is natuurlijk wel een dingetje. Alle deelnemers vragen we na het aanmaken van hun account om toestemming. Toestemming om hun input te publiceren, nadat zij op de hoogte zijn gesteld. We publiceren de persoonlijke input dus nooit zomaar.
Ook vragen we of je het oké vindt om jouw input voor ons onderzoek te gebruiken. We kijken dan niet naar individuele input, maar naar alle input die gegeven is. Zo proberen we trends te ontdekken. Zoals de voorbeelden die je hierboven leest.
Wat betekent autisme voor jou? Is op deze manier niet alleen een vraag die je voor jezelf beantwoord. Je helpt ook anderen woorden en betekenis aan hun ervaringen te geven. Hoe gaaf is dat?